VEENDAM Leerlingen van het Winkler Prins begeven zich op het ondernemerspad. Ze openen op 10 juni een pop-upstore in Veendam. De leerlingen vmbo kader en basis 3, afdeling Economie & Ondernemen, zochten de samenwerking met lokale ondernemers en Ondernemersvereniging Veendam Centraal. Vandaag was de presentatie van de plannen.

In vijf weken tijd werken de leerlingen een ondernemingsplan uit voor de eerste pop-up store van Veendam. Bij het ontwikkelen van het winkelconcept worden de leerlingen niet alleen ondersteund door docenten Visscher en Redjosentono, maar komen ook ervaringsdeskundigen uit de praktijk langs voor workshops.

De Rabobank verzorgt een masterclass ondernemen. Abel Dijkhuis, Manager Registration & Information van Winkler Prins, geeft een gastles over het bijhouden van de administratie en PR-medewerker Karin Weijs gaat met een groep leerlingen aan de slag met PR & marketing.

Ook komen er lokale ondernemers langs om hun kennis en ervaring te delen. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt er samengewerkt met de Novo. Leerlingen verkopen in de pop-up winkel producten die in de dagbesteding worden gemaakt. Daarnaast gaan ze op bedrijfsbezoek bij de Novo.

De winkel is (op 10 juni) één dag geopend in het centrum van Veendam. Samen met de Ondernemersvereniging Veendam Centraal en enkele andere lokale organisaties wordt er die dag een themadag voor kinderen georganiseerd. Uiteraard wordt het winkelaanbod daarop aangepast.

Bron: http://www.veendammer.nl/nieuws/41735/scholieren-op-het-ondernemerspad/