Leerlingen van Winkler Prins vmbo 3 Economie & Ondernemen zijn druk bezig met de voorbereiding van de eerste pop-up shop van Veendam. Op 10 juni openen ze voor één dag een winkel in het centrum, op Promenade 28.

Maar voordat het zo ver is, moet er nog veel gebeuren. “De leerlingen doen alles zelf,” vertellen docenten Martijn Visscher en Didi Redjosentono, die het project bedachten. “Inkoop, administratie, marketing en promotie, huisvesting en magazijnbeheer. Hierbij worden ze geholpen door lokale ondernemers, mensen met praktijkervaring. Zo heeft de Rabobank een masterclass ondernemen gegeven en hielp Jumbo ons met de inrichting van het pand. We krijgen ook veel steun van Ondernemersvereniging Veendam Centraal. Die zijn enthousiast over het project.”

Snoeppakketjes
De leerlingen hebben het aanbod van hun winkel, VMBO UP! genaamd, aangepast aan de vele kinderactiviteiten die op 10 juni plaatsvinden in het centrum van Veendam. Visscher: “Denk aan pakketjes voor de Avondvierdaagse, snoep, verwenpakketten voor Vaderdag en zomerse verrassingen. Deze zijn allemaal ingekocht bij lokale ondernemers en bij de Novo. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben de leerlingen daar ook een kijkje genomen. En als we winst maken, gaat een deel ervan naar een goed doel: Bogdike.”

Lesstof gaat leven
“Doordat we een echte winkel beginnen, gaat de lesstof veel meer leven,” vindt Redjosentono. “Onze leerlingen steken hier veel van op. En ze vinden het leuk. Gisteren hebben ze tot ver na de officiële eindtijd Atelier Kajsa geholpen met het naaien van de bedrijfskleding. Geweldig toch?”

Wie meer wil weten over VMBO UP! kan een kijkje nemen op de website, die ook door de leerlingen wordt onderhouden: www.vmbo-up.nl

Bron: https://www.parkstadveendam.nl/node/22014