Leerlingen van Winkler Prins zijn druk bezig met de voorbereiding van de feestelijke opening van hun pop-up shops. Op 16 juni openen ze voor één dag twee winkels in het centrum.

Maar voordat het zo ver is, moet er nog veel gebeuren. “De leerlingen doen alles zelf,” vertellen docenten Lycklama à Nijeholt, Meuleman, Redjosentono en Visscher, die het ondernemerschapsproject begeleiden.

“Inkoop, administratie, marketing en promotie, huisvesting en magazijnbeheer. Hierbij worden ze geholpen door lokale ondernemers, mensen met praktijkervaring. Zo ontdekken de leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het starten en runnen van een eigen bedrijf.”

Vorig jaar opende vmbo 3 voor het eerst een pop-up shop. Dit jaar doen ook leerlingen uit havo 4 en vwo 5 mee. Er worden dus twee pop-up shops geopend én er is een webshop. Belangstellenden kunnen nu al producten bestellen via de www.vmbo-up.nl. Hun bestelling staat op 16 juni voor hen klaar in de eendagswinkels aan Winkler Prins Passage 5 en 6-8.

Visscher: “Maar ook op de dag zelf kan er, vanaf 10.00 uur, worden gewinkeld. De leerlingen hebben cadeaupakketjes samengesteld en feestelijk verpakt. Zo hebben we een Autopakket en een Filmpakket, maar ook Zomerpakketten voor kinderen. Alle producten zijn ingekocht bij lokale ondernemers en bij de Novo. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben de leerlingen daar ook een kijkje genomen. Door de lesstof in projectvorm aan te bieden, leren de leerlingen op een andere manier. Maar ze steken er net zo veel, of misschien wel meer van op.”

Wie meer wil weten over de WP Pop-up shops kan een kijkje nemen op de website, die ook door de leerlingen wordt onderhouden: www.vmbo-up.nl

Bron: De Veendammer